THEMA-AVOND – Blue Monday

Blue Monday

THEMA-AVOND - Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday. Men zegt dat dit de meest deprimerende dag van het jaar is. Het is maandag, onze goede voornemens zullen voor 2022 zijn, de volgende vakantie is lijkt nog veraf, … Allemaal redenen om vandaag even minder enthousiast te zijn.

Vandaar dat wij toch enkele blauwe spellen verzamelden om deze Blue Monday door te komen. Want een bordspel maakt jouw dag toch goed?

DE TOP 5

5. Blue Lagoon

De paradijselijke eilanden en de ongerepte Blue Lagoon liggen open voor jou! Met de hulp van je stam ga je de verschillende eilanden van de archipel veroveren. Je verzamelt kostbare grondstoffen en bouwt kampen zodat je weldra deel zal uitmaken van de legendes over de meest prestigieuze stammen van de archipel! 

2-4 spelers, 30 tot 60 minuten, vanaf 8 jaar

Blue Lagoon

4. Railroad Ink – Diepblauwe versie

Railroad Ink is een competitief puzzelspel voor de hele familie. Gooi de dobbelstenen en teken routes op je speelbord. Creëer netwerken door uitgangen met elkaar te verbinden en scoor daarmee punten aan het einde van het spel. Maak het spel uitdagender met één van de twee ingesloten uitbreidingen: Rivieren en Meren.

1-6 spelers, 30 minuten, vanaf 8 jaar

Railroad Ink: diepblauwe versie

3. Deep Blue

Deep Blue is een familiespel waarin je een gokje waagt om de meeste overwinningspunten te vergaren door naar de juiste scheepswrakken te duiken. Spelers kunnen zich aansluiten bij de duik van een andere speler en er gebruik van maken om schatten mee op te pikken. Verzamel de juiste bemanning met een aantal duikers, zeilers en archeologen, race naar de wraklocaties, eis een goede duikplek op en verken de zeeën om nieuwe wrakken te ontdekken.

2-5 spelers, 45 minuten, vanaf 8 jaar

Deep Blue NL

2. Pandemic Legacy – Seizoen 1 – Blauwe versie

In dit (nu al) legendarische spel staat de wereld op de rand van de afgrond. Spelers dienen samen te werken om vier ziektes het gehele jaar tegen te gaan. Elke maand brengt echter nieuwe uitdagingen en jouw acties in de ene periode zullen gevolgen hebben in de volgende periode. Lukt het jou om de pandemie te weerstaan en de wereld te redden van de ondergang?

2-4 spelers, 60 minuten, vanaf 13 jaar

Pandemic Legacy Seizoen 1 Blauwla

1. Azul

In het tactische spel Azul is het aan jou om in opdracht van de koning de muren van het koninklijke paleis in Evora te verfraaien. Azuleojos (oorspronkelijk witte en blauwe keramische tegels) zijn een uitvinding van de Moren. De versiering valt in de smaak bij de Portugese koning Manuel I tijdens zijn bezoek aan het Alhambra, in het zuiden van Spanje. Hij is zo onder de indruk van de fabelachtige schoonheid van de Moorse decoraties in het interieur van het Alhambra dat hij zijn eigen Evora paleis in Portugal met soortgelijke tegels laat versieren. Vorm patronen, bekleed de muren van het paleis, scoor de meeste punten en win!

Wist je dat azul het Spaanse woord is voor blauw?

 

2-4 spelers, 30-45 minuten, vanaf 8 jaar

Azul

Grepen net naast de speltafel…

Baby Blues, …

 

Hebben jullie nog suggesties?

 

 

Hoe ziet jouw Blauwe Spelavond eruit?

Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete spellen met het thema ‘blauw’. Laat het ons zeker weten in de reacties of stuur een maitje naar info@despellenspecialist.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 16 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.