Recensie Regenwormen

Regenwormen

Zoek je een dobbelspel waarbij je punten van anderen mag stelen en elkaar kan dwarszitten? Lees dan zeker verder!

Deze klassieker van Reiner Knizia, uitgegeven door 999 Games, is het ideale spelletje tussendoor. Een potje duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Je kan het zowel met z’n tweetjes, als met een groep van zeven spelen. Al sinds 2005 zorgt Regenwormen voor plezier rond de tafel.

Wat zit er in de doos?

Wanneer je het vierkante doosje opent, ontdek je 16 wormentegels met cijfers 21 tot en met 36 erop, 8 dobbelstenen en de spelregels.
De wormentegels bestaan uit een harde witte plastiek.

Hoe speel je Regenwormen?

Doel van het spel: zoveel mogelijk regenwormen verzamelen!

Iedereen start zonder wormen. Als het jouw beurt is, gooi je met alle dobbelstenen tegelijkertijd.

Je probeert een zo hoog mogelijke waarde te gooien per dobbelsteen. Een worm op de dobbelsteen heeft een waarde van 5. Per keer dat je rolt, moet je één waarde aan de kant leggen. Alle vijven bijvoorbeeld. Je mag zo vaak rollen tot je kiest om te stoppen of tot je niets meer aan de kant kan leggen.
Een voorbeeld: je rolt in je eerst beurt 3 vijven en je wilt de dobbelsteen met 5 houden, dan moet je alle dobbelstenen met een 5 aan de kant leggen. Een waarde die al aan de kant ligt, mag niet meer gekozen worden.
Tijdens jouw beurt moet je minstens 1 worm aan de kant leggen.

Vergeet niet op tijd te stoppen! Als je geen waarde aan de kant kan leggen, omdat je al deze waardes reeds hebt, mag je niet meer dobbelen! Als je al een wormenfiche had, dien je deze terug in het rijtje op tafel te leggen. De hoogste waarde van de fiches wordt omgedraaid, deze doet niet meer mee en kan je dus niet meer verdienen.

Regenwormen dobbelstenen

Als je wel op tijd stopt, mag je de wormentegel met de gegooide waarde voor jou op tafel leggen. Zo ga je elke beurt een wormentegel proberen te bemachtigen. De volgende tegels komen steeds boven op de vorige wormentegel, zodat je een torentje gaat vormen.

Wanneer je exact de waarde hebt gerold van een wormentegel die niet meer op tafel ligt, maar wel vanboven op een stapel van jouw tegenstanders, mag je deze stelen. Dit mag enkel wanneer je exact dat getal gooit en wanneer deze tegel vanboven op de stapel ligt. De tegels eronder worden steeds beschermd door de bovenste tegel.

Zo gaan de beurten een voor een verder totdat alle open wormentegels verdeeld zijn onder de spelers. Als de laatste tegel wordt toegevoegd aan een stapel, eindigt het spel en worden de punten op de wormentegels geteld.
Degene met de meest verzamelde regenwormen, wint.

Wat vindt De Spellenspecialist ervan?

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een spel is voor jong en oud. Ideaal om de kinderen op een leuke manier met getallen kennis te laten maken en te oefenen met tellen. Ook voor volwassenen is dit een heel vermakend spelletje. Zeker als je elkaars wormen gaat stelen!

De materialen zijn sterk en van een goede kwaliteit. Het spel is redelijk compact en gemakkelijk mee te nemen. Perfect voor op reis.

Laurannevdv:

Kansberekening, snoodheid en een onvervalste wormenverzamelwoede bij dit spel zijn een hilarische combinatie!
Nóg beter met de uitbreiding!

Regenwormen heeft een uitbreiding, namelijk Regenwormen Uitbreiding.
Beide spellen kan je in onze webshop terugvinden!

Laat hieronder zeker weten wat je van de uitleg en recensie vindt.

Heb je Regenwormen al gespeeld? Op de pagina van het spel kan je jouw mening achterlaten en zo anderen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.