Spellencafé

Sind januari 2019 ben je elke maand welkom op ons spellencafé in Peizegem (Merchtem). We huren het café van de parochiezaal op elke tweede vrijdagavond van de maand. Een ruim aanbod aan spellen, drankjes aan de bar en fijne mensen bepalen de avonden.

Kort samengevat

Waar?Café van de parochiezaal te Peizegem (Merchtem)
Wanneer?Elke tweede vrijdag van de maand
Wat kost dat?2 euro inkom

Normaal gezien reserveren we elke tweede vrijdag van de maand het zaaltje, per uitzondering kan het spellencafé op een andere vrijdag vallen.
Dit wordt steeds op voorhand meegedeeld en er wordt voor ieder spellencafé een Facebookevent aangemaakt.

We vragen 2 euro inkom zodat we de huur van de zaal en het verbruik van de elektriciteit en verwarming kunnen betalen.

Wat komt er op tafel?

We proberen zoveel mogelijk verschillende spellen te spelen. Zo goed als onze volledige spellenkast wordt leeggemaakt en meegebracht. We voorzien een groot aanbod aan verschillende spellen.

Iedereen is vrij om een spel te kiezen en dit te spelen. Ofwel overleg je met een groepje welk spel er gespeeld gaat worden of zoek je met twee of alleen een spel om te spelen. We zien dat de meesten vaak voor een spel kiezen dat ze met een groot deel van de aanwezige spelers kunnen spelen.

Een grote favoriet is Flamme Rouge. Elke avond wordt hier naar gevraagd door de aanwezigen. Er wordt dus elke keer wel een rit (of meer) gereden. In de toekomstig spellencafé zullen we waarschijnlijk eens een Tour de France organiseren voor de liefhebbers.

Professionele uitleg

Berten, onze Spellenspecialist, legt elk spel zorgvuldig uit wanneer er iets nieuw op tafel komt of wanneer de spelers een vraag hebben over de spelregels. Hij begeleidt het spel van het begin tot hij voelt wanneer de spelers de basistechnieken onder de knie hebben. Daarna mogen uiteraard nog vragen gesteld worden.

Volgende spellencafées

  • 11 oktober
  • 8 november
  • 13 december

Heb je zin om te komen? Inschrijven hoeft niet, je mag zo binnenwandelen.

Enkele sfeerbeelden

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2020

DE NEDERLANDSE SPELLENPRIJS

De genomineerden voor De Nederlandse Spellenprijs 2020 werden op zaterdag 19 september bekend gemaakt. Vanaf 2020 wordt de prijs verdeeld in 3 categorieën: Familie, Kenners en Expert.

Gezelschapsspellen die in aanmerking komen voor de categorie Familie zijn bedoeld voor een groter publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een Kennerspel is geschikt voor een publiek vanaf ongeveer tien jaar dat een spel van anderhalf uur met wat meer spelregels weet te waarderen. De spelregels moeten wel snel uit te leggen zijn. Een Expertspel is geschikt voor spelers met al wat meer speelervaring.

De spellen zijn gekozen uit meer dan honderd bord- en kaartspellen die voor de Nederlandse markt uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.

De genomineerden van dit jaar zijn:


Genomineerden in de categorie Familie:

Genomineerden in de categorie Kenners:

Genomineerden in de categorie Expert:

Halloween Top 5

31 oktober komt eraan! Ieder jaar wordt er dan Halloween gevierd. Te oud om je te verkleden of geen zin in trick or treat? Nodig vrienden uit en leg enkele coöperatieve spannende spellen op tafel!

Wij hebben alvast een lijstje gemaakt voor jou. Werk samen om eenzelfde doel te bereiken in een mysterieus tot eng thema. Hier vind je onze spellen voor een spannende Halloweenavond.

Verder lezen Halloween Top 5

De Spellenspecialist recenceert Regenwormen

Zoek je een dobbelspel waarbij je punten van anderen mag stelen en elkaar kan dwarszitten? Lees dan zeker verder!

Deze klassieker van Reiner Knizia, uitgegeven door 999 Games, is het ideale spelletje tussendoor. Een potje duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Je kan het zowel met z’n tweetjes, als met een groep van zeven spelen. Al sinds 2005 zorgt Regenwormen voor plezier rond de tafel.

Verder lezen De Spellenspecialist recenceert Regenwormen