Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2020

DE NEDERLANDSE SPELLENPRIJS

De genomineerden voor De Nederlandse Spellenprijs 2020 werden op zaterdag 19 september bekend gemaakt. Vanaf 2020 wordt de prijs verdeeld in 3 categorieën: Familie, Kenners en Expert.

Gezelschapsspellen die in aanmerking komen voor de categorie Familie zijn bedoeld voor een groter publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een Kennerspel is geschikt voor een publiek vanaf ongeveer tien jaar dat een spel van anderhalf uur met wat meer spelregels weet te waarderen. De spelregels moeten wel snel uit te leggen zijn. Een Expertspel is geschikt voor spelers met al wat meer speelervaring.

De spellen zijn gekozen uit meer dan honderd bord- en kaartspellen die voor de Nederlandse markt uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.

De genomineerden van dit jaar zijn:


Genomineerden in de categorie Familie:

Genomineerden in de categorie Kenners:

Genomineerden in de categorie Expert:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.