Spellencafé

Sind januari 2019 ben je elke maand welkom op ons spellencafé in Peizegem (Merchtem). We huren het café van de parochiezaal op elke tweede vrijdagavond van de maand. Een ruim aanbod aan spellen, drankjes aan de bar en fijne mensen bepalen de avonden.

Kort samengevat

Waar?Café van de parochiezaal te Peizegem (Merchtem)
Wanneer?Elke tweede vrijdag van de maand
Wat kost dat?2 euro inkom

Normaal gezien reserveren we elke tweede vrijdag van de maand het zaaltje, per uitzondering kan het spellencafé op een andere vrijdag vallen.
Dit wordt steeds op voorhand meegedeeld en er wordt voor ieder spellencafé een Facebookevent aangemaakt.

We vragen 2 euro inkom zodat we de huur van de zaal en het verbruik van de elektriciteit en verwarming kunnen betalen.

Wat komt er op tafel?

We proberen zoveel mogelijk verschillende spellen te spelen. Zo goed als onze volledige spellenkast wordt leeggemaakt en meegebracht. We voorzien een groot aanbod aan verschillende spellen.

Iedereen is vrij om een spel te kiezen en dit te spelen. Ofwel overleg je met een groepje welk spel er gespeeld gaat worden of zoek je met twee of alleen een spel om te spelen. We zien dat de meesten vaak voor een spel kiezen dat ze met een groot deel van de aanwezige spelers kunnen spelen.

Een grote favoriet is Flamme Rouge. Elke avond wordt hier naar gevraagd door de aanwezigen. Er wordt dus elke keer wel een rit (of meer) gereden. In de toekomstig spellencafé zullen we waarschijnlijk eens een Tour de France organiseren voor de liefhebbers.

Professionele uitleg

Berten, onze Spellenspecialist, legt elk spel zorgvuldig uit wanneer er iets nieuw op tafel komt of wanneer de spelers een vraag hebben over de spelregels. Hij begeleidt het spel van het begin tot hij voelt wanneer de spelers de basistechnieken onder de knie hebben. Daarna mogen uiteraard nog vragen gesteld worden.

Volgende spellencafées

  • 11 oktober
  • 8 november
  • 13 december

Heb je zin om te komen? Inschrijven hoeft niet, je mag zo binnenwandelen.

Enkele sfeerbeelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 17 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.