De Kolonisten van Catan wordt Catan

Nieuwe naam voor De Kolonisten van Catan

Deze ochtend, op 4 april, publiceerde de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad een artikel rond de naamswijziging van ‘De Kolonisten van Catan‘.

Het Algemeen Dagblad

Het artikel van het Algemeen Dagblad meldt dat 999 Games de naam ‘De kolonisten van Catan’ aanpast naar ‘Catan’. Dit wegens de vele opmerkingen die de uitgeverij ontving op het woord ‘kolonisten’, dat deel uitmaakt van de titel van het spel. Dit woord ligt blijkbaar nog gevoelig bij verschillende personen. Door het koloniale verleden van Nederland vinden velen dat het woord niet geschikt is om te gebruiken. Lees het artikel van AD hier.

999 Games

999 Games reageerde in de loop van de dag zelf op het artikel van het Algemeen Dagblad. Zij bevestigen dat ‘De kolonisten van Catan’ niet meer wordt gebruikt als naam van het populaire bordspel. De reden van de naamswijziging, die reeds in 2014 werd doorgevoerd, is dat de hoofduitgever en auteur het spel graag op de internationale markt onder eenzelfde naam wouden uitgeven. Hierdoor kozen ze om de naam aan te passen naar ‘Catan’. Hier kan je het antwoord van 999 Games lezen.

Onder andere, Catan: Schatten, Draken en Ontdekkingsreizigers en Catan: Legende van de Zeerovers werden reeds onder deze vernieuwde naam uitgebracht. Het ‘nieuws’ waarmee het Algemeen Dagblad vandaag naar buiten kwam, was eigenlijk geen nieuws. De nieuwe naam en de spellen in hun nieuwe jasje worden als enkele jaren gebruikt.

Catan zeg je?

Catan-Basisspel

Catan is een handelsspel dat zich afspeelt op een eiland waar zich de grondstoffen hout, erts, graan, baksteen en wol bevinden. De spelers beginnen het spel met twee dorpen, die grenzen aan tegels met deze grondstoffen. Het getal op de tegel geeft aan bij welke dobbelsteenworp wordt geoogst. Elk aangrenzend(e) dorp of stad ontvangt grondstoffen bij deze worp. Met deze grondstoffen kan worden gehandeld en gebouwd. Voor het bouwen van nieuwe starten, dorpen of steden wordt een bepaalde combinatie van grondstoffen gevraagd, die men door slim handelen met de medespelers, of de zich op het bord bevindende havens kan verkrijgen. Je kunt ook nieuwe ontwikkelingen kopen.

  • Het meest gespeelde familiespel van België en omstreken.
  • Oogsten, handelen, bouwen en ontwikkelen.
  • Nooit meer wachten op je beurt en geen uitvallers.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.