De grootste spellenbeurzen in België en omstreken

Spellenbeurzen

Neem je agenda er alvast bij en noteer volgende data. Het is hoog tijd om je spellenplanning op te stellen.
Zoals elk jaar gaan er weer tal van spellenbeurzen door in 2018. We geven hier een kort overzicht van de grootste en bekendste beurzen waar je uren kan besteden aan het ontdekken van nieuwe spellen. Wil je graag wat spellen komen spelen, een nieuw spel kopen bij de vele standhouders of gewoon gezellig de sfeer komen opsnuiven?

Demoteams van verschillende uitgeverijen of spellenclubs staan klaar om je de nieuwste spellen te leren kennen en geven je heel graag speluitleg.

Ducosim Spellenbeurzen in Amersfoort, Nederland (3 keer per jaar)

Je hoeft geen lid te zijn van Ducosim. Iedereen is welkom tijdens hun beurzen.

  • Januaribeurs 20 januari 2018 van 10.00 tot 17.30 uur (oeps net te laat)
  • Meibeurs 19 mei 2018
  • Septemberbeurs 29 september 2018

Al deze beurzen gaan door in de Stadszaal van De Flint in Amersfoort.

Zuiderspel in Veldhoven, Nederland (24-25 maart)

Dit is de voorjaarsspellenbeurs van de BeNeLux. Om hun 10de verjaardag te vieren in 2018 zal Zuiderspel 2 dagen doorgaan in plaats van 1. Dit wordt een weekend vol speelplezier in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven (vlakbij Eindhoven).

Nog een primeur dit jaar: Keep Exploring Games, Golden Age Games, Black Box Adventures en Jumping Turtle Games delen een stand op Zuiderspel.

Roll The Dice organiseert op de beurs het Nederlands Kampioenschap Carcassonne.

Zomerspel in Merelbeke, België (26-27 mei)

Zomerspel zal opnieuw plaatsvinden in de Gemeentehallen van Merelbeke, op een boogscheut van Gent. Zoals elk jaar kan je er kennismaken met de nieuwste pareltjes en de toppers van het moment in spellenland, stuk voor stuk uitgelegd door enthousiaste vrijwilligers. Maar het leven is meer dan spelen alleen, dus wordt er ook gezorgd voor lekker eten, voldoende verfrissende drankjes en randanimatie.

Zowel experts als families kunnen terecht op Zomerspel. Demoteams staan klaar om iedereen op weg te helpen met de vele spellen.

SPIEL in Essen, Duitsland (25 – 28 oktober)

Hét Walhalla van elke spellenfan! SPIEL staat bekend als de beurs waar je naartoe moet als je van gezelschapsspellen houdt. Tijdens deze 4-daagse beurs in Duitsland worden de nieuwste spellen voorgesteld. Vele uitgeverijen brengen speciaal voor SPIEL ook een unieke uitbreiding of een extraatje uit voor verschillende spellen. Zoals bijvoorbeeld een unieke tegel voor Carcassonne. Deze zijn enkel tijdens de beurs te verkrijgen.

Spellenspektakel in Eindhoven, Nederland (11-12 november)

Deze tweedaagse beurs in Eindhoven groeit elk jaar meer en meer. Dit is de grootste spellenbeurs van Nederland! Hier is er van alles te doen. Je mag direct aanschuiven bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd. Samen met familie of vrienden kan je de spellen uitgebreid proberen, met uitleg van ervaren demonstrateurs.

Kijk rustig rond bij de winkels vol nieuwe en tweedehands spellen of laat je kinderen de hele dag spelen op het speciaal voor hen ingerichte Kinderplein vol kinderactiviteiten.

SPEL! in Antwerpen, België (november)

Al bijna twintig jaar is Spel bij uitstek dé beleefbeurs voor gezelschapsspellen. Hier staat het ontdekken en spelen van nieuwe spellen voorop. Wie Vlaanderens grootste beurs voor gezelschapsspellen in het verleden bezocht heeft, zal alleen maar kunnen beamen dat Spel! een waar spellenfestijn waarin de spellen en de spelers de hoofdrol spelen.

Er bestaan uiteraard nog andere spellenbeurzen in België en in de buurlanden.
Wij hebben de voornaamste beurzen voor jou op een rijtje gezet.

Tot daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.