De kop is eraf – Recensie Guillotine

Guillotine, een klein doosje, vol kaarten (50 edellieden en 60 actiekaarten) en een mini-bouwpakket om zelf een guillotine in elkaar te steken. Meer heb je niet nodig om ongeveer 45 minuten elkaar de loef af te steken.

We zijn in Frankrijk. Het marktplein loopt vol nieuwsgierigen en de rij edelen maakt zich klaar om onthoofd te worden. 12 exemplaren staan voor het hakmes. 3 dagen lang zullen er edelen onthoofd worden. Gaat de gravin als eerste? Of wil jij liever zelf de kardinaal zijn hoofd? Aan de hand van jouw actiekaarten bepaal jij de volgorde van de rij.

SpelverloopGuillotine

Iedere speler krijgt 5 actiekaarten en 12 edellieden worden in een rij voor de guillotine gelegd. Om de beurt onthoofd je een edele. In het begin van de beurt, mag er een actiekaart gespeeld worden. Daarna moet degene die aan de beurt is, de edele die vooraan in de staat onthoofden. Maar let op, het klinkt eenvoudiger dan het is. Want door middel van listige actiekaarten wordt de volgorde van de rij meermaals door elkaar geschud.
3 dagen lang worden er edelen onthoofd. Een dag eindigt wanneer alle edelen in de rij onthoofd zijn of er iemand de actiekaart speelt die de dag doet eindigen. Aan het begin van elke nieuwe dag worden er terug 12 edelen voor de guillotine gelegd.

Wie op het einde van dag 3 de meeste punten heeft, wint het spel.

Onze beoordeling

Guillotine is een leuk spelletje voor tussendoor of om de spelletjesavond mee te beginnen of eindigen. Het is een luchtig, snel spel met een leuk thema. Het design van de kaarten mag er zeker ook zijn! Door de vele verschillende actiekaarten kan het tij snel keren.

Wat vinden jullie van Guillotine?

Laat gerust een review na op de pagina van Guillotine, of plaats een comment hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 7 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.